Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek?

Proefpersonen zijn nodig om wetenschappelijk onderzoek te doen en hierbij hebben we uw hulp hard nodig. Afhankelijk van het onderwerp van een project worden regelmatig proefpersonen gezocht, kinderen of volwassenen met een visuele beperking of zonder een visuele beperking, volwassenen met een bepaalde soort oogaandoening, volwassenen met bepaalde lichamelijk of mentale klachten, professionals dan wel zorgverleners op het gebied van oogheelkunde of Low Vision, enzovoorts.

Belangrijk om te weten is dat deelnemen aan onderzoek altijd vrijwillig is.

Lopende onderzoeken waarvoor u zich kunt aanmelden via de onderzoeker zijn;

  • E-nergEYEze, een online training om vermoeidheid te verminderen bij volwassenen met een visuele beperking. Meer informatie vindt u via deze link

Hoe kan ik op de hoogte gehouden worden van resultaten van onderzoeken?

Op deze website zullen we u op de hoogte houden van alle resultaten van projecten in een bondige samenvatting. Daarnaast zijn ook de gepubliceerde wetenschappelijk artikelen te vinden. Indien resultaten beschikbaar zijn, kunt u deze vinden via deze link , waarna u kunt klikken op het desbetreffende project.

Hoe kan ik een donatie doen ter ondersteuning van Low Vision Research?

Als u een donatie wilt doen ter ondersteuning van Low Vision Research, zijn wij u erg dankbaar. Het doen van wetenschappelijk onderzoek voor mensen met een visuele beperking is ontzettend belangrijk op individueel gebied, maar ook op maatschappelijk gebied. Informatie over hoe u kunt doneren kunt u vinden via deze link.

Kan ik promotieonderzoek doen bij Low Vision Research?

Jazeker! Low Vision Research heeft geregeld vacatures voor een promotieplek. Meer informatie vind je via deze link.

Kan ik stage lopen bij Low Vision Research of oogheelkunde?

Jazeker! Low Vision Research heeft verschillende onderzoekers die met veel enthousiasme een wetenschappelijk stage willen begeleiden. Ook kun je bij andere onderzoekslijnen van oogheelkunde stage lopen. Meer informatie vind je via deze link.

Wilt u ons onderzoek steunen?