Publicatie artikel: De voorspellende waarde van het Esterman gezichtsveldonderzoek op de uitslag van de praktische rijtest CBR

Volwassenen met gezichtsveldbeperkingen die hun rijbewijs willen verlengen, krijgen een onderzoek van de oogarts via het Esterman gezichtsveldonderzoek. Middels lichtpunten die worden getoond, wordt het gezichtsveld gemeten. Op basis hiervan wordt bepaald of aan de eisen voor het rijbewijs wordt voldaan en wordt eventueel een praktische rijtest bij het CBR afgenomen.

De Low Vision Research Group deed in samenwerking met het CBR onderzoek naar de voorspellende waarde van het Esterman gezichtsveldonderzoek op de uitslag van de praktische rijtest bij het CBR. We concludeerden dat het Esterman gezichtsveldonderzoek voor de individuele automobilist niet de uitkomst van de rijtest kan voorspellen. Het artikel is recent gepubliceerd in het tijdschrift Translational Vision Science & Technology: ‘Predictive Value of the Esterman Visual Field Test on the Outcome of the On-Road Driving Test’.

Link artikel: https://tvst.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2778678

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *