Promoveren

PhD traject

Een promotietraject duurt doorgaans 4 jaar. Gedurende die periode werk je aan je eigen onderzoeksproject en krijg je begeleiding van je promotor en copromotor. Op die manier kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de wetenschap en aan de kwaliteit van leven van mensen met een visuele beperking!

Een promotietraject is veelzijdig: alle facetten van het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek komen aan bod; het opzetten van een onderzoeksprotocol, de werving van deelnemers, het verzamelen en analyseren van data, het schrijven van publicaties in internationale peer-reviewed tijdschriften. Het eindresultaat van je promotietraject is een proefschrift wat je na goedkeuring van de beoordelingscommissie mag verdedigen in de aula van de Vrije Universiteit. Hiermee behaal je de academische titel “doctor” (afgekort dr. of in het Engels Doctor of Philosophy, afgekort PhD). Een masteropleiding is doorgaans de vereiste ingang om te kunnen promoveren. Bij uitzondering worden ook wel eens Bachelor studenten toegelaten tot een promotietraject.

Tijdens je promotietraject heb je recht op het volgen van tal van cursussen (30 EC), specifieker voor je onderzoeksproject of meer algemene cursussen, zoals cursussen wetenschappelijke integriteit of wetenschappelijk schrijven. Het geven van onderwijs, begeleiding van wetenschapsstages, het presenteren van je onderzoek op (inter)nationale congressen en bijwonen van congressen, behoort ook bij het leertraject. Promoveren is gericht op het ontwikkelen van competenties om zelfstandig wetenschappelijk onderzoek uit te voeren en het kritisch evalueren van je eigen werk en dat van anderen. Samen kijken we naar jouw wensen en competenties om ook ná je promotietraject goed terecht te komen binnen of buiten de academie, zoals in onderwijs, bedrijfsleven of beleid.

Promoveren bij de Low Vision Research groep is mogelijk; er zijn geregeld nieuwe onderzoeksprojecten. Al onze onderzoeksprojecten zijn ingebed bij het Amsterdam Public Health research institute. Bekijk de website voor meer informatie over training en opleiding.

Op dit moment hebben we 1 PhD- vacature beschikbaar: Vacatures – Promovendus iScreen study – Amsterdam UMC

En binnenkort volgt een vacature naar het opzetten van een interventie “Active Recovery Triad for Visual Impairment (ART-VI)”. Dit promotieproject is in samenwerking met de Robert Coppes Stichting in Vught en zal grotendeels ter plaatse worden uitgevoerd.