Manon Veldman, MD

Manon Veldman

Promovenda

Manon Veldman is basisarts, afgestudeerd aan de Universiteit van Maastricht in 2018. Ze heeft eerst praktijkervaring opgedaan op de afdeling Oogheelkunde, waarna ze in 2019 is gestart met haar promotieonderzoek E-nergEYEze. Na afronding van haar onderzoek gaat ze in opleiding tot oogarts bij Amsterdam UMC.

Haar onderzoek richt zich op het ontwikkelen en testen van een E-health interventie om vermoeidheid te verminderen bij volwassenen met een visuele beperking. Deze online training is erop gericht om de kwaliteit van leven te verbeteren en het zorgaanbod voor mensen met een visuele beperking te optimaliseren en uit te breiden. Meer informatie over dit onderzoek vindt u via deze link.

Daarnaast doet zij een deelonderzoek naar de relatie tussen cognitieve overbelasting en vermoeidheid bij volwassenen met een visuele beperking. Meer informatie over dit onderzoek vindt u via deze link.

Wat het doen van onderzoek voor haar interessant en uitdagend maakt?

Manon ziet haar onderzoek als een uitdaging. Het is heel erg leerzaam en interessant om samen met verschillende experts op het gebied van visuele beperking, vermoeidheid, technologie en research, een online training te ontwikkelen die toegankelijk is voor mensen met een visuele beperking én de juiste handvatten biedt om vermoeidheidsklachten te verminderen.

Publicaties pure

Promotieonderzoek van Manon